Waterschap Limburg doet aangifte na incidenten met personen uit landbouwsector
Het bestuur en de directie hebben onthutst kennisgenomen van de gebeurtenissen. „Wij snappen dat de aanhoudende regen en de daarmee gepaard gaande overlast in bepaalde gevallen tot frustraties kan leiden, maar we accepteren het niet als daarbij grenzen worden overschreden en er bedreigingen in welke vorm dan ook geuit worden richting medewerkers of bestuurders", aldus dijkgraaf Saskia Borgers.
In drie gevallen ging het om een verbaal dreigement en één keer is er een vorm van geweld gebruikt. Het waterschap heeft aangifte gedaan van alle voorvallen. Verdere details hierover kunnen niet worden gemeld.
Prioriteren
Waterschap Limburg is al een maand in de weer om de gevolgen van de aanhoudende regen in Limburg op te vangen. Daarbij heeft het waterschap de taak om tot een bepaald niveau bescherming te bieden, bijvoorbeeld door waterkeringen aan te leggen en maatregelen te nemen waardoor eventuele wateroverlast wordt verminderd of voorkomen. 'Medewerkers van het waterschap bekijken bij het prioriteren van de afhandeling van meldingen eerst of het waterprobleem zorgt voor een beschermingskwestie. Als dat niet het geval is, worden meldingen beoordeeld en afgehandeld in volgorde van binnenkomst', laat het waterschap weten.
Dringende meldingen kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week worden gedaan via de meldkamer water op het telefoonnummer 0800 - 03 41. Andere vragen en meldingen kunnen worden gedaan via het meldingenformulier op de website van Waterschap Limburg. Bij acuut gevaar kan gewoon 112 worden gebeld.
Tekst: Bas Lageschaar
Bas Lageschaar groeide op tussen de weilanden in de Achterhoek. Daardoor had hij altijd al belangstelling voor de agrarische sector. Voor Agrio zit hij in de redactie politiek en beleid. Bas volgt het laatste (regionale) nieuws op de voet en schrijft voor de regionale websites en verschillende printuitgaven.
Beeld: Ellen Meinen
Bron: Waterschap Limburg