Barenbrug levert grassen voor EK voetbal in Duitsland, oogst van 2022 en 2023 ligt in stadions
In de Oost-Duitse stad speelt Oranje die avond tegen Frankrijk, op een groen veld dat zijn oorsprong vindt uit zaad van het Gelderse bedrijf.
„Het gaat om de oogst van 2022 of 2023", vertelt Jan van den Boom, salesmanager bij Barenbrug. „Afhankelijk van of er graszoden zijn gelegd, of dat er is doorgezaaid. Van het stadion in Leipzig weet ik het 100 procent zeker, maar waarschijnlijk zijn er veel meer stadions waar ons graszaad is gebruikt. We hebben een groot klantenbestand in Duitsland. Het gaat dan om dealers die het zaad doorverkopen aan aannemers en graszodentelers die de zoden leveren."
Akkerbouwers
Het bedrijf werkt met contracten voor akkerbouwers voor de teelt van graszaad. „We werken altijd samen met akkerbouwers voor de vermeerdering, telen niks zelf. De grassenveredeling en verkoop doen we zelf."
Barenbrug heeft uitgezocht hoe de klimatologische omstandigheden zijn in Duitsland en stelt op basis daarvan de juiste zaden en technologie van de zaden samen. 'De grassen zijn ontworpen om niet alleen de meest intense wedstrijden te weerstaan, maar ook om te floreren in de uiteenlopende weersomstandigheden van Duitsland.'
Reputatie
Ook tijdens het EK 2012 in Polen en Oekraïne, het WK 2014 in Brazilië, het EK 2016 in Frankrijk, het WK 2018 in Rusland en het EK van 2021 (door heel Europa heen) leverde Barenbrug grassen met oog voor de weersomstandigheden op de verschillende locaties. 'Met een reputatie die is opgebouwd door jarenlange toewijding en innovatie, blijven de grassen van Barenbrug de onbetwiste keuze voor toptoernooien.'
Met dank aan de akkerbouwers, waarvan het graszaad na de oogst wordt gekeurd.