Limburgse boeren in de schijnwerpers tijdens De Week van Ons Eten: nomineren kan nu
„De Limburgse land- en tuinbouwsector behoort tot de absolute top van de wereld, en daar mogen we trots op zijn”, zegt Kuntzelaers op de website van de provincie Limburg. „In De Week van Ons Eten zetten we deze sector in de schijnwerpers en stimuleren we een dialoog tussen boeren, burgers en consumenten. Het is een prachtig moment om stil te staan bij waar ons voedsel vandaan komt en de organisaties die dit mogelijk maken.”
Bewustwording en verbinding
De Week van Ons Eten gaat niet alleen over voedselproductie, maar ook over de verhalen erachter. Bert van Wanrooij is kartrekker van het initiatief: „We willen consumenten dichter bij de bron brengen. Hoe ons eten op het bord komt, wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar daarachter zit een enorm verhaal van innovatie en hard werk.”
Nomineer een voedselheld
Als onderdeel van deze week nodigt de Provincie Limburg iedereen uit om kandidaten te nomineren voor de Waarde-Ring. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse voedselketen. „Het is een manier om hen in het zonnetje te zetten voor hun toewijding en innovatie”, zegt Kuntzelaers. Inzendingen kunnen tot en met 29 september worden ingediend via de website van de provincie Limburg.
Een onafhankelijke jury kiest vervolgens drie winnaars in de categorieën Educatie, Innovatie en Extensieve landbouw. De uitreiking vindt plaats op 8 oktober tijdens een feestelijke ceremonie.
Tekst: Robert Hüsken
Robert Hüsken is freelance tekstschrijver en podcastmaker voor diverse bedrijven, media en andere organisaties.
Beeld: Provincie Limburg
Bron: Provincie Limburg