Limburgse Waarde-Ring voor Bisschops, Venner en Heuts & Van Wersch
Naast de Waarde-Ring ontvingen de winnaars op dinsdag 8 oktober een oorkonde en een cheque van 2.500 euro uit handen van gedeputeerde Landbouw, Jasper Knutselaars.
De winnaars van de Waarde-Ring hebben volgens de provincie een bijzondere bijdrage geleverd aan de Limburgse voedselketen. Deze onderscheiding wordt traditioneel uitgereikt tijdens De Week van Ons Eten, dit jaar van 5 tot en met 12 oktober. Die week heeft als doel om de boer-burger verbinding te versterken.
Voedseleducatie
In de categorie Educatie ging de Waarde-Ring naar Suzanne Bisschops. ‘Ze is een kei in het uitdragen en overtuigen van het belang van voedseleducatie’, aldus de jury. Dit doet ze bij Kokkerelli, op de campus in Venlo. ‘Daar laat ze kinderen ervaren en leren dat gezond eten leuk, lekker en goed voor ze is, zodat ze de rest van hun leven gezonde keuzes maken.’
Duurzamer
Het duo Mark en Luuk Venner van boerderij LEUKER in Baexem werd de winnaar van de tweede Waarde-Ring in de categorie Innovatie voor ‘hun baanbrekende innovaties die de voedselketen duurzamer maken’, aldus de jury.
De derde Waarde-Ring in de categorie Extensieve landbouw was voor het duo Amy Heuts & Joshua van Wersch van Varkenshoederij Kuusj in Mechelen. Dit is volgens de jury vanwege ‘hun toewijding aan natuurinclusieve landbouw en hun bijdrage aan een duurzamer landbouwmodel in Limburg’.
Klik hier voor meer informatie over De Week van Ons Eten.
Tekst: Erik Kruisselbrink
Is als freelance vakbladredacteur van vele markten thuis.
Beeld: Provincie Limburg