Best Star Meat Pork sluit productielocatie Roosendaal
De productie- en logistieke activiteiten worden tussen 1 januari en 31 maart 2025 verplaatst naar andere bestaande locaties. De afdelingen Verkoop, Livestock en tevens alle ondersteunende afdelingen zullen vanaf 1 juli 2025 zijn gevestigd op de locaties Van Loon Group in Son of Best. „We hebben deze beslissing uiteraard niet lichtvaardig genomen”, vertelt Robert van Ballegooijen, CEO van Van Loon Group.
Continuïteit en concurrentiepositie
De productielocatie in Roosendaal heeft volgens Van Ballegooijen jarenlang bijgedragen aan het succes van Best Star Meat Pork: „In een krimpende en zeer competitieve varkensmarkt is het echter een vereiste om de supply-chain en het productieproces zo efficiënt mogelijk te blijven inrichten. Dit is noodzakelijk om de continuïteit en concurrentiepositie van Best Star Meat Pork te kunnen garanderen, en ook om te kunnen blijven investeren in verdere verduurzaming van onze ketens.”
Pakket sociale voorzieningen
De sluiting van de locatie in Roosendaal heeft uiteraard impact op de betrokken medewerkers. Best Star Meat Pork heeft samen met de Gemeenschappelijke Ondernemingsraad een uitgebreid pakket sociale voorzieningen opgesteld. Dit plan heeft als primaire doel ‘van werk naar werk’ en biedt tevens ondersteuning in dit traject door middel van persoonlijke training en adviesgesprekken.
Tekst: Reinout Burgers
Al bijna 25 jaar volg en schrijf ik als journalist onder meer over de varkenshouderij en pluimveehouderij. Twee uiterst boeiende en dynamische sectoren met veel gepassioneerde ondernemers.
Beeld: Van Loon Group
Bron: Van Loon Group