Fotoserie: Agria’s uit Kats naar het Frites Atelier
Volgens Meeuw de Bruijne is Sergio Herman na die uitgebreide testen uiteindelijk in Kats uitgekomen. „Na anderhalf jaar testen met verschillende rassen, bleek dat onze Agria’s uit de Noord-Bevelandse klei als beste uit de bus kwamen. We zijn in mei 2016 gestart met het leveren van de laatste partijen uit de oogst van 2015. Dat is allemaal goed gegaan.”
Nichemarkt
Dit seizoen leveren we twee keer per week. Ongeveer 2,5 tot 3 ton per keer. De Agria’s worden in de maat 45-plus en gewassen aangeleverd. Daarna gaan de piepers naar elders. Daar krijgen de Agria's nog een speciale behandeling en worden ze gesneden. Het sorteren en wassen gebeurt in Kats nu nog buiten, maar dit werk krijgt binnenkort op het bedrijf van de gebroeders De Bruijne een vaste overdekte plek. „Dit klusje kost ons weliswaar elke keer zo’n 2,5 uur met vier man, maar wij beleven er meer plezier aan dan aan zo maar een grote vrachtwagen volstampen”, zo laat Marco weten. In deze tijd waarin de aardappelprijzen meer dan bedroevend zijn, weten de broers De Bruijne naar eigen zeggen met een nichemarkt een kostendekkende prijs te bewerkstelligen. Over de precieze prijs laten ze zich niet uit.