'Eggy Press'jes gaan als zoete eitjes over de toonbank'
Zoals de naam van het apparaatje al doet vermoeden, kun je met de Eggy Press hardgekookte eieren in sliertjes persen. Handig voor een trendy salade, asperges of zomaar op een toastje, schrijft Omroep Brabant.
Volgens de bedenker is de bediening van zijn vinding een eitje. Je stopt het ei in de vorm, even drukken en de sliertjes komen vanzelf, aldus Niek van Gennip.
Genoeg van 'gepruts'
De inwoner van het Brabantse Bavel, zelf fanatiek hobbykok, kwam op het idee toen hij eisliertjes voor bij de asperges probeerde te maken met een bolzeef. Je krijgt er wel spierballen van. Maar verder is het een gepruts. Met de eibreier gaat het stuk makkelijker.
Van Gennip werkte samen met zijn zoon aan de uitvinding. Joep van Gennip (25), student aan de Avans Hogeschool in Breda, maakte de technische tekeningen voor het ontwerp. In samenwerking met een bedrijf in Asten werd het prototype verder uitgewerkt. Inmiddels zijn de eerste 1650 exemplaren in China gefabriceerd.
Video Eggy Press
Sinds donderdag zijn de eerste Eggy Press'jes te koop bij de Kookzaak in Breda. Rond het middaguur was de winkel door de eerste voorraad heen. Ze gaan als zoete eitjes, lacht een medewerkster.Ik hoef er niet rijk van te worden. Ik vind het al mooi dat ik iets gecrerd waar mensen iets aan hebben, zegt Niek van Gennip.
Bekijk de video van de Eggy Press op de website van Omroep Brabant.
Tekst: Tom Schotman
Groeide op een vleeskuikenbedrijf in het Achterhoekse Vragender op. Schrijft sinds augustus 2013 voor Pluimveeweb.nl, vakblad Pluimveeweb, Pigbusiness.nl, vakblad Pig Business en de regionale agrarische vakbladen van Agrio.
Tekst: Omroep Brabant
Beeld: YouTube