Hendrix Genetics neemt kalkoenbroederij Coolen over
Henk Coolen zal Hendrix Genetics de komende jaren blijven ondersteunen bij haar Nederlandse kalkoenactiviteiten, schrijft Hendrix Genetics in een persbericht. De toekomstplannen voor de broederij bestaan onder andere uit de verdere ontwikkeling van de markt voor traditionele kalkoensoorten.
Dave Libertini, Managing Director van de Business Unit Kalkoenen van Hendrix Genetics: We zijn blij met deze transitie en de vele voordelen die deze overname met zich mee zal brengen voor onze klanten, onze medewerkers en ons bedrijf. Dit is een logische volgende stap voor ons. De toevoeging van kalkoenbroederij Coolen versterkt ons wereldwijde netwerk van kalkoendistributie.
'Beste voor onze klanten'
Het proces met het team van Hendrix Genetics is erg positief verlopen en ik ben er van overtuigd dat de beslissing om samen te werken met Hendrix Genetics de beste is voor de broederij, onze medewerkers en onze klanten. Ik weet dat onze klanten in goede handen zijn, zegt Henk Coolen, Managing Director van kalkoenbroederij Coolen.
Antoon van den Berg, CEO van Hendrix Genetics, voegt toe Onze organisatie is zeer betrokken bij het succes van onze klanten over de hele wereld. Via de toegang tot onze genetica en after sales support helpen wij klanten het volle genetische potentieel van onze fokdieren te benutten. Deze overname stelt ons in staat het groeiend aantal Nederlandse kalkoenproducenten te beleveren.
Coolen
Coolen is een tweede generatie familiebedrijf en staat bekend als pionier in de Nederlandse kalkoensector. De laatste 50 jaar is Coolen uitgegroeid tot distributeur van ndags kalkoenkuikens, voornamelijk gericht op de Nederlandse markt en de omliggende landen.
Naast het runnen van de grootste kalkoenbroederij van Nederland heeft het bedrijf de laatste jaren haar activiteiten uitgebreid met concepten als Flavours of the Farm, gericht op traditionele dierproductie. www.flavoursofthefarm.nl