Zorgcliënten lunchen tussen de stieren
Donderdag bezochten cliënten van de Zuid-Limburgse zorgverlener Zuyderland het vleesveebedrijf van Maurice Pijls in Oirsbeek. Dit in het kader van een speciale activiteitendag georganiseerd door Vereniging Keukenmanagement Gezondheidszorg (VKGE). Ze kregen een kijkje achter de schermen bij een van de leveranciers van groothandel Daily Fresh Food (DFF): veehouder Pijls. Naast veehouder is Pijls tevens fulltime slager en afdelingsmanager bij DFF. Op zijn bedrijf houdt hij in potstallen circa 300 stieren van de rassen Limousin en Parthenaise. Dit volgens de eisen van het 2 sterren Beter Leven Keurmerk. Het voerrantsoen bestaat uit bierborstel, mais, bietenpulp, hooi, stro en brokken. Opvallend is dat Pijls de dieren niet alleen als veehouder grootbrengt, maar ze vervolgens voor zijn werkgever ook zelf uitbeent en verwerkt.
Lunch tussen stieren
Tijdens de excursie konden de cliënten zijn hoe het proces van boerderij tot bord verloopt. Vervolgens konden ze genieten van een smakelijke lunch tussen de stieren.Sommigen waren zo enthousiast dat ze aangaven de boerderij snel nog eens te willen bezoeken. DFF en VKDGE zeggen dat ze op deze manier invulling willen geven aan ‘better food, better life’ en gelijktijdig de Zuyderland cliënten een onvergetelijke dag te bezorgen.
Tekst: Guus Queisen
Opgegroeid op een gemengd agrarisch bedrijf op een typisch Zuid-Limburgse carréboerderij. Na een financieel/economische opleiding en diverse functies sinds 1985 in deeltijd en sinds 1996 fulltime op freelance basis actief in de landbouwjournalistiek. Volg kritisch alle ontwikkelingen die (in-)direct aan de agrarische sector gerelateerd zijn. Bij Agrio werkzaam voor zowel de papieren als de digitale uitgaven van: Stal en Akker, Pigbusiness, Melkvee en Akkerwijzer.
Beeld: Daily Fresh Food
Bronnen: Zuyderland, Daily Fresh Food