Brabantse mbo-studenten Wildlife Management op bezoek bij varkenshouder in Erp
De studenten, die straks aan de slag willen als bijvoorbeeld dierentuinmanager of als opzichter in de natuur, namen onder meer een kijkje op de kraamafdeling. Ze zagen er de zeugen en pasgeboren biggetjes. De kraamafdeling is meteen ook de meest arbeidsintensieve afdeling van de varkenshouderij.
De zorg in de eerste dagen van het leven van een biggetje is cruciaal, gaf varkenshouder Vogels de dierenverzorgers in spé mee. „Een goede start bepaalt grotendeels de gezondheid en het welzijn van het dier voor de rest van z’n leven. Er is daar volop werk voor iedereen die graag met dieren werkt."
Elke dag met dieren
En de kans is groot dat een aantal studenten later nogeens in een kraamafdeling van een varkenshouderij komt. 'De ervaring leert dat een deel van de Wildlife Management studenten na hun studie aan de slag gaat in de veehouderij. De verdiensten zijn er goed en het werk niet al te zwaar. Bovendien werken de studenten straks elke dag met dieren', schrijft Stichting Varkens Vandaag die het uitstapje organiseerde.
Tekst: Guus Daamen
Als zoon van een fruitteler opgegroeid tussen de appelbomen in Gelderland. Tijdens mijn master Journalistiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam mij verder gespecialiseerd in politiek. Schrijft voor Agrio voornamelijk over Politiek en Beleid. Luistert, vraagt en onderzoekt. Andere passie: sport.
Beeld: Varkens Vandaag
Bron: Varkens Vandaag