Kaasmaker uit Rijen valt in de prijzen tijdens kaaskeurconcours
Amalthea is producent van half harde geitenkaas en biologische koekaas in verschillende verschijningsvormen. In de kaasmakerij is bewust gekozen voor een uniek kaasbereidingsproces dat de kwaliteit van de kaas op de eerste plaats zet. „Het gaat bij Amalthea nog echt om de beste kaas", zegt productiemanager Marcus Peters. „Dagelijks proeven en beoordelen we onze kazen om het beste aan onze klanten te leveren. Het feit dat ons keuringsvermogen dan in de prijzen valt, onderstreept ons vakmanschap."
Van den Borne, R&D-manager en prijswinnaar van het zilver geeft aan: „Ook de innovaties die we ontwikkelen komen voort uit onze kennis en passie voor kaas." Productontwikkelaar Penders: „En dan gaat het niet alleen om halfharde kaas, maar ook om de zachte kazen en witte kazen die we ontwikkelen in nauwe samenwerking met klanten."
130 miljoen liter melk
Amalthea is een Nederlandse geitenkaas- en biologische koekaasproducent gelieerd aan de gelijknamige coöperatie van geitenhouders. Dagelijks wordt de hoogste kwaliteit geiten- en biologische koemelk geleverd die in de moderne kaasmakerij wordt bereid tot prijswinnende Nederlandse geiten- en biologische koekaas. De Amalthea-groep is gevestigd in Rijen, en verwerkt met circa 70 medewerkers jaarlijks >130 miljoen liter melk.