Raad van State geeft Gelderse uitzender tot 1 juli tijd ontruiming Brabantse chalets
Dit bepaalde de Raad van State dinsdag in een voorlopige voorziening. De gemeente Meierijstad die in december 2021 al in actie kwam tegen de illegale huisvesting kan zich vinden in de uitspraak van de voorzieningenrechter.
Vlees
De uitzender kocht in 2020 op het vakantiepark 17 chalets. Daar woonden destijds tientallen arbeidsmigranten die werkzaam zijn in de vleesverwerkende industrie in de omgeving. De huisvesting was illegaal. De gemeente Meierijstad wilde niet dat Molenheide nog verder zou afglijden en legde Ciseli een dwangsom op van 25.000 euro per chalet met een maximum van 425.000 euro.
De uitzender stapte een aantal keer met succes naar de rechter. „Elke keer moeten wij maar meeveren’’, zei een woordvoerder van de gemeente op een van de rechtszittingen. De uitzendorganisatie heeft het afgelopen jaar panden in Den Bosch gekocht. De Raad van State heeft de akte van levering gezien. De panden worden opgeknapt. Aan het begin van elke maand verkast een groepje arbeidsmigranten van Schijndel naar Den Bosch. Het laatste clubje van ongeveer acht bewoners zal op 1 juli van Molenheide zijn verhuisd naar Den Bosch.
Tot 1 juli
De Raad van State schrijft in de uitspraak dat Ciseli 25.000 euro aan de gemeente moet betalen voor elke chalet op Molenheide dat na 1 juli nog door arbeidsmigranten wordt bewoond.
Tekst: Adri Klinkenberg
Beeld: Ruth van Schriek