Vion nu ook met premium Robusto-ham op Spaanse markt
Vion noemt de premiumkwaliteit van de ham en de herkomst uit het ketenconcept Good Farming Balance de belangrijke verkoopargumenten. Vion presenteert de Robusto-ham aan Spaanse hammendrogers tijdens de Alimentaria. Dat is de grootste Spaanse voedingsbeurs die van 16 tot 19 april in Barcelona plaastvindt.
Marktvraag
In Spanje is er vraag naar geschikte hammen als grondstof voor de productie van Serrano, de bekende Spaanse gedroogde ham. De vraag naar Serranoham groeit, zowel nationaal als internationaal. Spaanse hammendrogers vragen meer en meer om kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, om aan deze vraag tegemoet te kunnen komen. Vion speelt hier met de introductie van Robusto-ham op in.
Serranoham
Maiko van der Meer, Chief Commercial Officer (CCO) binnen Vion Pork, ziet grote potentie voor het product op de Spaanse markt. „Ons Robusto-stempel staat voor de allerhoogste kwaliteit. De Robusto-hammen zijn het perfecte uitgangsmateriaal voor de top van de Spaanse drooghamindustrie, die zich richt op Serranoham. De Robusto-hammen worden speciaal geselecteerd door de vakmensen van Vion en zijn gecertificeerd voor diverse internationale afzetmarkten.”
Good Farming Balance
De Robusto-hammen zijn uit een geborgde aanvoerketen afkomstig: het Good Farming Balance-programma dat Vion vorig jaar het licht liet zien. Hierin kiezen varkenshouders voor een speciale aflevermodule. De Robusto-hammen komen uit de modules, waarbij de varkens zwaarder worden afgeleverd; wat de hoogste kwaliteit (vette) hammen mogelijk maakt. Hierbij vindt een scherpe interne selectie plaats voordat de hammen aan de Spaanse afnemers geleverd worden.