Nieuwe naam voor Dutch Food Week: De Week van Ons Eten
De Week van Ons Eten wil onder het motto ‘weet wat je eet’ de mensen in Nederland een beetje bewuster maken van de waarde van ons eten. Dan gaat het over onze gezondheid, duurzaamheid, als sociaal bindmiddel (het leven moet ook gezellig zijn) en over de economische en strategische waarde voor ons land.
De organisatie wil er daarnaast aan bijdragen dat boeren, tuinders, vissers, de bedrijven en organisaties om hen heen een beter gesprek aangaan met de samenleving en er een gerespecteerd en geïntegreerd onderdeel van zijn.
Wanneer is het De Week van Ons Eten?
De Week van Ons Eten wordt dit jaar geopend op 3 en 4 oktober in Bolsward. Onderdelen zijn o.a. de Nationale Food Quiz, de Nationale Groente- & Fruit Dag, het Burgemeestersontbijt, de provinciale Waarde-Ringen en de afsluitende Ontmoet De Boer Dag op zaterdag 12 oktober. Daarnaast vinden vele honderden activiteiten in het hele land plaats van 5 t/m 12 oktober. Initiatieven die te maken hebben met ons eten kunnen zich aanmelden. Kijk voor meer informatie op https://www.deweekvanonseten.nl.
De Week van Ons Eten is een initiatief van Dutch Food Week, opgezet door de Topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Life Sciences & Health, de Ministeries van LNV en EZK en diverse bedrijven en instanties.
Tekst: Robert Hüsken
Robert Hüsken is freelance tekstschrijver en podcastmaker voor diverse bedrijven, media en andere organisaties.
Beeld: Robert Ellenkamp
Bron: De Week van Ons Eten